darmowe przywieszki / etykiety świąteczne na prezenty do pobrania

by - 20:52

przywieszki, etykiety, prezenty, zawieszki, świąteczne, do prezentów, za darmo, do pobrania, darmowe, hancymonka, grafika, do druku
Kochani! Prezenty przygotowane? Jeśli u Was, tak jak u nas, wszystko na ostatnią chwilę, to spieszymy z kolejną dawką pomocnych dekoracji. Tym razem mamy dla Was kilka przywieszek do prezentów. To już chyba ostatnia dawka przedświątecznych podarunków dla Was.

Teraz najwyższa pora na dokończenie porządków, pieczenie, a za kilka dni rodzinne świętowanie. A co do pieczenia, to mamy dla Was też dwa przepisy na coś dobrego ;)

Przywieszki do prezentów możecie pobrać klikając na poniższy obrazek. Polecam wydrukować je na grubszym papierze, dobrze sprawdzi się np. blok techniczny. Po wydrukowaniu wystarczy dorobić dziurkaczem otwór w zaznaczonym miejscu, przeciągnąć sznurek i gotowe :) Pochwalcie się, jeśli do czegoś Wam się przydadzą i nie zapominajcie o hashtagu #hancymonka :)

Aby pobrać przywieszki/etykietki prezentowe kliknij:
https://drive.google.com/file/d/0B0H0BK4tltqzakdPX0FMQmQ1VzA/view?usp=sharing

A pozostając przy świątecznej atmosferze, dzielimy się z Wami przepisami na słodkości, które ostatnio skradły nasze serca ;)

ciasto, leśny mech, szpinakowe, szpinak, hancymonka, przepis, recipe, cake, spinach cake
CIASTO SZPINAKOWE "LEŚNY MECH"
  • 3 jajka
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • 3/4 kostki margaryny
  • opakowanie mrożonego, rozdrobnionego szpinaku (400g lub 450g) 
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • śmietana 30% (1 duży kubek lub 2 małe)
  • cukier puder
  • 2 szt. śmietanfix'u 
  • 1/2 granatu
  • aromat waniliowy lub migdałowy
1. Szpinak rozmrozić, przełożyć do garnka. Margarynę rozpuścić i ostudzić.
2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. 3-4 łyżki masy jajecznej dodać do szpinaku i rozdrobnić dodatkowo blenderem.
3. Rozdrobnioną masę szpinakową przełożyć do ubitych jajek, wlać pomału roztopioną margarynę i zmiksować razem na wolnych obrotach.
4. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, a następnie wsypać do masy i wymieszać łyżką.
5. Dodać kilka kropel aromatu waniliowego lub migdałowego.
6. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piec ok 30-40 min. do "suchego patyczka".
7. Po upieczeniu wystudzić ciasto,a  następnie odciąć górną część placka (ok 1/3) i pokruszyć do miseczki.
8. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietanfix'ami na sztywno.
9. Masą śmietanową posmarować placek. Wierzch pokryć pokruszonym ciastem i posypać granatem.
10. Włożyć ciasto do lodówki, najlepiej na całą noc.

ciasto, leśny mech, szpinakowe, szpinak, hancymonka, przepis, recipe, cake, spinach cake

CIASTECZKA OWSIANO-JABŁKOWE Z CYNAMONEM
  • 1 duże jabłko
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
1. Jajko wbić do miski i roztrzepać widelcem.
2. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie dodać do roztrzepanego jajka, wymieszać.
3. Dodać miód, płatki owsiane oraz cynamon, wymieszać i zostawić pod przykryciem ok 15 min.
4. Piekarnik nagrzać do 180 st. i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżką poszczególne porcje, formując ciasteczka.
5. Piec ok. 15 min, do uzyskania złocistego koloru.

ciastka, ciasteczka, cookies, owsiane, cynamon, hancymonka, przepis, recipeciastka, ciasteczka, cookies, owsiane, cynamon, hancymonka, przepis, recipe
ciastka, ciasteczka, cookies, owsiane, cynamon, hancymonka, przepis, recipe

SMACZNEGO! :)



You May Also Like

3 comments

  1. Piękne etykiety :)
    Ale ciasto! O MAMO! Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Ciasto jest pycha, spróbuj koniecznie :)

      Usuń
  2. Śliczne zawieszki a te słodkie propozucje zjada się dosłownie oczami :-) Chętnie wypróbuję

    OdpowiedzUsuń